Concept

Het PIP concept bestaat uit twee delen. Ten eerste de werking van de PIP Animal Housing producten en ten tweede de toepassing ervan die van groot belang is voor het maximale effect.

 

Werking van de PIP producten

PIP producten worden gebruikt in de directe leefomgeving en het drinkwatersysteem van het dier. Door het met een vaste regelmaat en continu toepassen van de PIP producten worden ruimtes en materialen diepgaander gereinigd en kunnen ziektemakende bacteriën  zich niet meer verschuilen. Enkele eigenschappen van de PIP Animal Housing producten:

  • milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar.

  • absoluut veilig voor mens en dier.

  • stabiel en langdurig werkzaam.

In bovenstaande afbeelding willen we dit verduidelijken. Situatie A is de situatie voor reiniging; de vloer is bedekt met vuil en biofilm. In zowel de biofilm als het vuil zitten goede en slechte bacteriën..

Na traditionele reiniging met een detergent (situatie B) zal het meeste vuil verwijderd zijn. De biofilm is echter niet afgebroken en de goede en slechte bacteriën blijven aanwezig en krijgen de kans zich verder te ontwikkelen.

In situatie C is de vloer gereinigd met detergent in combinatie met enzymen. Hierdoor wordt het vuil beter verwijderd en de biofilm wordt verzwakt. De slechte bacteriën blijven echter aanwezig, en kunnen zich door de vrijgekomen ruimte blijven ontwikkelen.

 

De combinatie van ecologische detergenten, enzymen en probiotische bacteriën in de PIP Animal Housing producten (situatie D) resulteert in een zuiver oppervlak zonder restvuil. Door de toevoeging van de probiotische (goede) bacteriën krijgen de slechte bacteriën geen ruimte meer om zich te ontwikkelen.

Het is van belang dit proces - het toevoegen van de probiotische (goede) bacteriën - regelmatig te herhalen. Dit proces zorgt ervoor dat de slechte bacteriën geen ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. De medewerkers van PIP Animal kunnen u vertellen hoe u de PIP producten het beste in uw situatie kunt implementeren.

Toepassing van de PIP producten

Voor een maximaal effect van de PIP producten is een correcte toepassing essentieel. Van belang voor een correcte toepassing zijn:

  • volgen van de handleiding van het product (zoals schudden voor gebruik, maximaal aantal dagen te gebruiken, te gebruiken tot, temperatuur bij opslag, etc)

  • een vaste regelmaat van gebruik in de stal

  • het product continu gebruiken

  • een combinatie van producten op elkaar afstemmen

  • juiste dosering van de verschillende producten

Onderdeel van de levering van de producten is het samen met de klant bepalen van de correcte toepassing van de PIP producten op zijn bedrijf.